Top Mud Sites Forum Return to TopMudSites.com
Go Back   Top Mud Sites Forum > Mud Development and Administration > MUD Coding
Click here to Register

Reply
 
Thread Tools
Old 06-04-2002, 06:15 AM   #1
Skorpian
New Member
 
Join Date: May 2002
Location: Perth, Western Australia
Posts: 3
Skorpian is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Skorpian Send a message via AIM to Skorpian Send a message via MSN to Skorpian
Talking

I'm experiencing some problems on my mud where someone connects to the mud, but does not login, then immediately disconnects. This causes the mud to crash. The thing that puzzles me is that it only happens one in five times.

Using GDB on the mud did not provide any useful data - nothing that had anything to do with the connection code; only ingame commands (i know these commands wont cause it, as there were no players on the mud, when i crashed
it).

Any ideas? I've searched and searched through the new_descriptor, close_socket and close_socket2 functions, but I could not find anything in there that would cause the mud to crash (I compared it with a stock version of the code). The codebase is Dystopia 1.2.3


Thanks,
Skorpian of Immortal Conflict
Skorpian is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2002, 08:43 AM   #2
Torren
New Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 28
Torren is on a distinguished road
Whats more then likely happening is you have a message going to all the players on the mud using the descriptor_list. bascily then arn't fully created, aka descripotr->character == NULL. gdb should show you what function is casuing the crash. What you'll more then likely need to do is add or add to the if statment d->connection == CON_PLAYING, or something like that I'm just guess based on how Rom works.
Torren is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2002, 11:43 PM   #3
SoEnSo
New Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 10
SoEnSo is on a distinguished road
Increase the MAX_KEY_HASH

thats one bug i know of that causes that to happen.
SoEnSo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools


Connect/Disconnect Problems - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need suggestions on how to connect. Kendron Newbie Help 5 05-08-2004 08:31 AM
Problems compiling SMAUG dalalphabet MUD Administration 2 02-17-2004 10:34 PM
File I/O problems visko MUD Coding 11 01-17-2003 01:46 AM
problems with smaug 1.4 objects Shao_Long MUD Builders and Areas 5 07-05-2002 02:16 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -4. The time now is 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Style based on a design by Essilor
Copyright Top Mud Sites.com 2014